Puskalankallio tarjoaa kauneutta ja mysteerejä

Kraatterin kaakkoispuolella Vimpelin ja Alajärven rajalla kohoaa Puskalankallio. Sen länsikupeella sijaitsevan hakkuuaukion ansiosta avautuu rinteeltä kauniit näkymä Lakeaharjulle ja sen pohjoispuoliselle kraatterin reunan osalle.

Iltaretkemme vei Puskalankalliolle parhaaseen keskikesän aikaan. Vihreys ja ilta-aurinko loivat sydänjuuria hellivän yhdistelmän, jota edes tuulen tuiverrus ei laimentanut. Luonto ja ympäristö tarjosivat kauneutta ikuistettavaksi kuvaruutu toisensa perään.

Alue tarjoaa paljon tutkittavaa mäen päällä ja hieman alempaa löytyi jännittäviä kallionlohkareita ja pieniä luolia. Maasto on paikoin haastavaa, joten varaa retkelle hyvät kengät ja malttia.

Lue lisää Puskalankallion erikoisesta kallioperästä ja tutki, löydätkö salaperäistä myhkygraniittia: Kraatterijärvi Georeitti, kohde 19 (Huom! Koska Puskalankallion harvinaisen myhkygraniitin esiintymisalue on varsin pieni, on näytteenotto myhkygraniitista kielletty! Mutta kuvata saa!)

Puskalankallio: Google Maps -linkki
Huomaa, että selkeää polkua kohteeseen ei ole. Pue jalkaasi tukevat ja pitäväpohjaiset kengät ja etene rauhallisesti varovaisuutta noudattaen. Maasto ei ole helppokulkuisinta.

Sari Kujala