DEN MÅNGSIDIGA PAALIJÄRVI VANDRINGSLED I ALAJÄRVI

Den som vill uppleva en lång (23 km), välmarkerad och mångsidig vandringsled hittar en precis i närheten, vid sjön Paalijärvi i Alajärvi. Den 23 kilometer långa leden kan delas upp i kortare etapper. 

På webbplatsen som upprätthålls av föreningen Aisapari finns mycket utmärkt information (på finska): ruttalternativ, en karta för nedladdning och en bra beskrivning av rutten. Informationspaketet är så pass omfattande att vi väljer att komplettera det med endast några bilder från leden och en kort videofilm. Många var ute på vandringsleden när vi gjorde vårt besök där under en kväll i oktober. På leden finns mycket att se och uppleva för besökare i alla åldrar och vandrare med olika mycket erfarenhet. Se de olika ruttalternativen under länken till Aisaparis webbplats ovan. 

Vi rekommenderar bra, vattentäta skor under fuktiga årstider och normal försiktighet med tanke på att spängerna och de våta berghällarna kan vara hala. Paalijärvi vandringsled erbjuder fantastiska upplevelser för alla sinnen.

Adress: Paalijärventie 229, Alajärvi (startplats längst bak på dansbanans gårdsområde)

Sari Kujala